Carnaval 2020 begon voor mij en een paar andere leden al dik in 2019 omdat wij de tour altijd plannen met een kleine groep. Soms geen makkelijke taak, maar het moet toch gebeuren. Waar gaan we dit jaar weer naartoe?

Na een paar maanden mailen hadden we de Carnaval rond en konden we de Carnavalsvergadering inplannen. Hier worden altijd netjes de taken verdeeld, bijvoorbeeld wie rijdt er welke dag en wie kookt er? Wie regelt het bier en wie maakt er schoon? Dit ging eigenlijk vrij snel waardoor we hierna al konden beginnen met de eerst borrel avond.

Toen was het zover, alle boodschappen waren in huis, busjes waren opgehaald en rond 18:00 uur werd iedereen thuis opgehaald om naar ons verzamelpunt te gaan waar we begonnen met een klein biertje… Vervolgens vertrokken wij en begonnen we onze Carnavals tour 2020 in Naarden waar we altijd gezellig ontvangen worden door CV De Vestingnarren.
Naarden is voor ons bekend terrein en daar speelden we onze nummertje en werden we blij verast dat er nog een kapel binnen kwam lopen, de Partypoepers. Nadat ook zij in de zaal hadden gespeeld trokken beide kapellen zich terug in de Bar-ruimte waar we hier om en om nog hebben gespeeld voor de Prins.

Hierna zijn we weer richting Hoorn gegaan waar we weer eindigde op de verzamelplaats om nog een biertje toe te doen en vervolgens werd iedereen weer keurig thuis afgezet.

De volgende ochtend vertrokken we, sommigen al een beetje brak (watjes…), om 11:00 naar Zaltbommel. In Zaltbommel gearriveerd (na nog een pitstop bij de lokale supermarkt) hebben we een aantal setjes gedaan. Ook hier kwam de Prins even langs om gedag te zeggen met een heerlijke versnapering en zijn wij rond 16:30 weer vertrokken naar onze volgende locatie, dit was Udenhout. Hier hadden we de slaapplaatsen geregeld. Aangekomen werden alles slaapspullen naar binnen gebracht en gingen de heren die zouden koken direct aan de slag. Gelukkig hoefden we niet veel te doen want ook het eten was grotendeels al voorbereid -en gesponsord- door een moeder van een van de leden. Nogmaals dank en het smaakte heerlijk!

Na het eten zijn we weer in de auto’s gestapt richting de feestavond van CV Danmârzo in Vught. Dit was een gezellige avond, ook hier hebben we ons van onze beste kant laten zien en zijn we gevraagd om op hun jubileum op te komen treden. We hopen natuurlijk dat, ook al wordt dit uitgesteld vanwege Covid-19, er een nieuwe datum geprikt wordt waar we acte de présence kunnen geven. Vervolgens zijn we terug gegaan naar de slaaplocaties en is het voor sommige toch nog 04:30 uur geworden. Ach, we konden uitslapen want om 09:00 uur ging pas de wekker en had iedereen de gelegenheid om te douchen en schoon te maken. Daarnaast hadden Stijn en Bas van te voren al gezegd dat zij het ontbijt zouden maken en werd iedereen getrakteerd op een top uitsmijter.

We zaten nu al op maandag en dit was voor ons dit jaar de laatste dag. Vol goede moet ging wij naar Helmond toe waar het Prijsbloase van start ging. Wij kregen daar gelijk te horen dat we echt twee super begeleiders mee kregen: Mechteld en Robin. En niet alleen dat: Het leek de organisatie leuk om ons ook nog eens te voorzien van 30 kids die het dweilen moesten leren. Dus wij ging van start naar onze eerste optreden van de dag en dachten van het is te koud voor ons dus we laten die jeugd lekker op het podium en wij spelen wel in de kroeg…. De jury die er zat snapte het niet echt maar op een gegeven moment werd het droog en besloten we al spelend toch ook naar buiten te gaan. De jongens en meiden werden steeds enthousiaster en ging ook mee dansen en springen waardoor bijna de podium wagen omkieperde… En dit was voor ons het moment waarvan wij dachten… Hey die kids dat is leuk, laten we hen gewoon het publiek gek maken. Vervolgens moesten wij dus naar het hoofd podium en je raadt het al.. Gasten mee het podium op en vol gas van links naar rechts! Niet alleen op het podium gebeurde dit, maar het hele plein ging mee doen… Je raadt dus al wat bij de andere twee podiums ook gebeurde… Het dak ging er af!  We wisten dat het een wedstrijd was maar zo nuchter al dat we zijn hielden we er geen rekening mee dat we wel eens een hoge score konden halen.

Aan het einde van de dag moesten we allemaal weer naar het hoofdpodium  en vervolgens kregen onze begeleiders een seintje dat we alvast naar voren moesten lopen. Wij denken het zal wel tot dat er opeens werd geroepen… De winnaars van Prijsbloaze 2020 zijn de Duveldragers!!!! Voor ons was dit echt een verassing en gingen we het podium op. Nadat we de prijs in ontvangst hadden genomen speelde we nog wat nummers, want ja we waren door het dolle heen.
Voor volgend jaar weten we dus sowieso al zeker dat we op maandag in Helmond zitten om de prijs te verdedigen… En dit gaan we ook zeker doen.

Na het feest zijn we allemaal weer richting Hoorn gegaan en zat het er toch echt op voor ons.
De een is z’n zonnebril kwijt geraakt, de ander z’n stem. Volgens mij liggen er ook nog wel wat stofzuigers en longen her en der verspreid langs de route, maar ik heb genoten.

Op naar volgend jaar!

Stefano