Wie en wat zijn Duveldragers

Duveldragers. Est. 2019

Zin in een duivels goed feest? De Duveldragers zijn altijd in om van uw evenement een topfeest te maken! De muzikanten uit deze jonge, frisse kapel hebben stuk voor stuk hun sporen al verdiend in de West-Friese muziekwereld en staan garant voor een smaakmakend optreden.

De dertienkoppige formatie is misschien klein op papier, maar zeker groots in daden. Stuk voor stuk worden de klassieke nummers in een eigen jasje gestoken en omlijst door een mooie show ten gehore gebracht. Elke set is doorspekt van humor, stijl en een stukje publieksparticipatie en zorgt ervoor dat de luisteraars meer willen!

Neem contact op met ons om te zien of wij een plekje voor uw evenement kunnen vrijhouden.


Duveldragers ontlenen hun naam uit een stukje geschiedenis van hun vestigingsplaats.

Door de invoering van sterk verhoogde, nieuwe accijnzen in 1470-1471, in het bijzonder op buiten de stad gebrouwen bier à 15 stuivers per vat (bier was volksdrank bij gebrek aan goed drinkwater), en ook op wijn, koren en zout. Dit leidde tot een heftig oproer (accijnsoproer). In deze tijd werd een nieuw accijnshuisje gebouwd (Velius vermeldt niet wáár in Hoorn), waar de burgers zich zeer laatdunkend over uitlieten. Een vrouwspersoon beweerde dat zij ’s nachts de duivel op dit huisje had zien zitten. De heren, hiervan horend, veroordeelden haar om in de eerstvolgende processie mee te lopen met een brandende waskaars in de hand en een houten duivel op haar borst. Sindsdien werden de inwoners van Hoorn door nabuursteden wel duveldragers genoemd. (met dank aan vereniging oud Hoorn en dhr Frans J.P.M Kwaad voor deze tekst en info)


De Duveldragers worden trots gesponsord door Joily's Healthshop, Bambino Hosting en Cornelis Vrolijk!